Kardiološki pregled

Ordinacija Kardiovita pruža usluge dijagnostičkih pregleda iz domena kardiologije.

Putanja: Naslovna » Kardiološki pregled

Specijalistički pregled sa EKG-om uključuje:

Кompletan kardiološki pregled specijaliste

  • EKG nalaz
  • Inetrpretaciju EKG-a
  • Ambulantno merenje krvnog pritiska
  • Ambulantno merenje telesne težine (određivanje BMI koji je bitan kao faktor rizika za srčana oboljenja).
  • Pregled takođe uključuje savet za terapiju i ishranu.

Ehokardiografija

Ultrazvuk srca sa kolor Doplerom ili ehokardiografija nam omogućuje direktan i detaljan uvid u sve srčane strukture kao i dimenzije, procenu eventualnih nepravilnosti i oštećenja (urođenih ili stečenih), kao i procenu sistolne funkcije srčanog mišića.

Kolor dopler

Holter EKG – 24 časovni

Registrovanje srčanog rada tokom 24 časa.

Holter EKG-a će pokazati eventualni poremećaj srčanog ritma u vidu ekstrasistola (VES ili SVES) ili atrijalne fibrilacije ili drugih poremećaja ritma.

holter EKG

Holter pritiska 24 časovni

Registrovanje krvnog pritiska tokom 24 časa.

Holter krvnog pritiska će pokazati eventualne skokove krvnog pritiska tokom dana i noći tako da lekar tokom interpretacije Holtera može da zna kada pacijent i u koje doba dana najčešće ima skok pritiska pa će prema tome prilagoditi iI antihipertenzivnu terapiju.

Holter pritiska

Ergometrija

Test opterećenja na ergo-biciklu. Tokom fizičkog opterećenja pacijenta sve vreme seregistruje EKG pa se interpretira ima li promena na EKG-u koje govore u prilog ishemijske bolesti srca. Takođe se tokom opterećenja pacijentu prati i krvni pritisak. Svi naši aparati su najnoviji, savremeni modeli prilagođeni maksimalno pacijentu i njegovoj komfornosti.

Holter aparati su vrhunskog švajcarskog proizvođača “Schiller”, koji je jedan od vodećih proizvođača medicinske opreme u svetu. Takođe, ergometrija je najnoviji proizvod, ergo-bicikl, poznatog i renomiranog poljskog proizvođača medicinske opreme “Aspel”.

© Sva prava zadržana - Kardiovita | Created by Digital Circle - Izrada logoa